Kina lanserer to demonstrasjonssatellitter til

Chinese Long March 2C Rocket Launch, 14. oktober 2012

En lang mars 2C -rakett som fraktet to satellitter sprengte fra Taiyuan Satellite Launch Center i Kina 14. oktober 2012. (Bildekreditt: China Academy of Space Technology)



Kina lyktes med å lansere en Long March 2C-rakett søndag (14. oktober), som gikk i bane rundt et par ingeniørforskningssatellitter for å teste ny teknologi i verdensrommet, ifølge statlige medierapporter.



De Lang mars 2C -løfteraket løftet av klokken 11:25 Beijing tid søndag (0325 GMT; 23:25 EDT lørdag) fra Taiyuan -romsenteret i Nord -Kinas Shanxi -provins, et avsidesliggende sted omtrent 426 kilometer sørvest for Beijing.

Det statlige nyhetsbyrået Xinhua rapporterte at lanseringen var vellykket. Kina kunngjorde ikke planer om lansering på forhånd.



The Long March 2C booster bar to Shijian 9 demonstrasjonssatellitter, rapporterte statlige medier. Raketten nådde en nesten-polar bane, ifølge amerikanske militære sporingsdata.

Offisielle kinesiske rapporter identifiserte ikke hvilke spesifikke komponenter Shijian 9-satellittene ville teste i bane, men statlige medier sa at oppdraget ville fokusere på demonstrasjoner av satellittpålitelighet og validering av høyytende kinesiskproduserte teknologier.

Shijian betyr 'øvelse' på kinesisk.



Søndagens oppskytning markerte Kinas 14. romoppskytning i 2012 og det 56. oppdraget for å nå bane over hele verden i år.

Copyright 2012 SpaceflightNow.com , alle rettigheter forbeholdt.