Hvordan følge Europas Mars -ankomst og landing på nettet

En kunstner

Et kunstners konsept viser ExoMars -banen og landeren som nærmer seg den røde planeten. (Bildekreditt: ESA / ATG medialab)



Det europeisk ledede ExoMars 2016-prosjektet skal etter planen slippe en sonde på overflaten av den røde planeten onsdag (19. oktober), og du kan følge oppdragets største hendelser på nettet, inkludert et romfartøy separasjon søndag (16. oktober).



ExoMars 2016 er et oppdrag fra European Space Agency (ESA) og Russland som fungerer som en forløper til et Mars rover -oppdrag (med mulig prøvetur) planlagt å starte i 2020. Det nåværende oppdraget består av Trace Gas Orbiter (en kretsende satellitt) og Schiaparelli -landeren som vil hjelpe til med å teste teknologier for det fremtidige rover -oppdraget.

ESA vil levere direkte dekning av tre separate ExoMars -arrangementer i løpet av den neste uken. Den første blir landerens separasjon fra orbiteren på søndag; den andre vil landerens touchdown på onsdag, og den tredje vil være en misjonsstatusoppdatering torsdag (20. oktober). [ Galleri: Europas ExoMars -oppdrag i bilder ]



Byrået vil kringkaste direkte dekning av landerens separasjon fra det kretsende romfartøyet søndag, fra klokken 10:30 EDT (1430 GMT). Du kan se den webcasten via ESAs livestream -spiller . Du kan følg oppdraget live på demokratija.eu her , med tillatelse fra ESA.

Onsdag vil byrået webcast dekning av landeren som berører Mars med en serie programmer. En ESA Social TV -nettsending er planlagt å gå fra 9.00 til 11.15 EDT (1300 til 1515 GMT). ESAs viktigste ExoMars -program vil deretter følge i to deler: Den første begynner kl. 11:44 EDT (15:44 GMT) og fortsetter til rundt 13:00. EDT (1700 GMT). Andre halvdel av sendingen begynner klokken 14.25. EDT (1825 GMT) og avsluttes ca kl. EDT (2000 GMT). Du kan se den sendingen på ESAs live webcast -side eller på ESAs Facebook -side .

Og til slutt torsdag vil byrået webcaste en pressekonferanse for å levere en misjonsstatusoppdatering, som begynner klokken 04.00 EDT (0800 GMT).



Du kan se etter tekstoppdateringer på ExoMars -oppdraget på ESAs misjons hjemmeside . Du kan også følge Twitter -kontoene for ExoMars , og ExoMars orbiter .

Besøk demokratija.eu i løpet av den neste uken for fullstendig ExoMars 2016 -misjonsdekning frem til onsdagens ankomst og landing.

Følg Calla Cofield @callacofield .Følg oss @Spacedotcom , Facebook og Google+ . Original artikkel om demokratija.eu .